Warning: Creating default object from empty value in /home/sqorpius.nl/public_html/sqorpius.nl/wp-content/themes/SQorpius/framework/admin/ReduxCore/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
Veilig ondernemen in de digitale wereld - Sqorpius informatiebeveiliging
Welkom bij SQorpius

Veilig ondernemen in de digitale wereld

11 mrt
2018

Een gehackte website, spam dat via jouw (zakelijke) e-mailadres verstuurd wordt – heel vervelend en een reëel risico in een digitale wereld. SQorpius Informatiebeveiliging helpt bedrijven om veilig(er) te opereren in de digitale wereld van 2018. Henry Meutstege (53) van SQorpius brengt de risico’s in kaart en geeft – in begrijpelijke taal – advies aan de klant.

Henry is adviseur op het gebied van informatiebeveiliging. Met zijn advies in de hand, kan een ondernemer zijn IT-leverancier aansturen. “Ik start meestal met een gesprek met de sleutelpersonen binnen een onderneming. Ik voer technische scans uit op de website en de technische omgeving van het bedrijf. Dat is vaak al voldoende voor een eerste inschatting van de risico’s. Op basis hiervan, kan een ondernemer zelf bepalen welke maatregelen hij wil nemen.”

Informatiebeveiliging voor het MKB
SQorpius werkt voor de grotere ondernemingen in het bank- en verzekeringswezen. Daarnaast maken overheidsdiensten gebruik van zijn aanbod. “Maar ik denk dat ook het MKB behoefte heeft aan goed advies op het gebied van informatiebeveiliging. Dat heeft vooral te maken met veranderende wetgeving en toenemende digitale dreiging. Daarom wil ik me de komende jaren meer richten op dienstverlening aan het MKB.”

Ondernemen, voetballen, golfen
Henry heeft zijn sporen in de IT verdiend. “Ik heb de opleiding Bedrijfskundige Informatica gevolgd. Daarna werkte ik acht jaar in de detachering, voornamelijk als programmeur en informatieanalist. Later werkte ik bij Achmea, waar ik ruim vijftien jaar manager geweest ben van diverse IT-afdelingen.” Ruime ervaring, die hij nu toepast als zelfstandig ondernemer.
Maar het is niet alleen ondernemen wat de klok slaat. “In mijn vrije tijd ben ik druk met voetbal. Ik ben voorzitter van de voetbalvereniging Ruurlo, waar mijn drie zoons ook voetballen. Daarnaast is golfen mijn grote hobby. Een verslavend spelletje, waar ik veel eerder mee had moeten beginnen…”

Werk aan je netwerk
Henry vindt netwerken belangrijk. “Het is voor mij cruciaal bij het vinden van nieuwe opdrachten. Ik wil graag mijn netwerk in mijn regio (Ruurlo) uitbreiden. En ik denk dat Ondernemers in Bedrijf mij daarbij kan helpen.” Henry’s gouden tip aan startende ondernemers: “Werk aan je netwerk!”

 

Dit artikel is eerder verschenen op de pagina van de netwerk club “Ondernemers in Bedrijf”.

Zie hier : https://www.ondernemersinbedrijf.nl/interview/interview-sqorpius-informatiebeveiliging/