Warning: Creating default object from empty value in /home/sqorpius.nl/public_html/sqorpius.nl/wp-content/themes/SQorpius/framework/admin/ReduxCore/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
CISO - Sqorpius informatiebeveiliging
Welkom bij SQorpius

CISO

SQorpius als CISO

Als CISO ben je eindverantwoordelijk voor informatiebeveiliging van een bedrijf. Van beleid tot en met de dagelijkse bewaking en opvolging van incidenten.

Informatiebeveiligings beleid

Preventie, Detectie en Respons is de basis van een goed informatiebeveiligings beleid, waarbij je de te nemen maatregelen altijd op basis van een Risico analyse afweegt. Deze vier peilers (preventie, detectie, respons, risico) zijn de pilaren waar een CISO op acteert. Vanuit een duidelijke doelstelling en met een gezonde risico afweging zorgt de CISO voor het beveiligen van de bedrijfsinformatie.

Mens, proces en technologie

Als CISO moet je in staat zijn om de factoren Mens, Proces en Technologie in balans op elkaar af te stemmen. Dat maakt de functie en rol complex. Je moet in staat zijn om heel mens gericht bijvoorbeeld aandacht te besteden aan security awareness, maar je moet ook begrijpen waarom een Security Informatie en Event Management systeem (SIEM) cruciaal is voor goede monitoring en detectie. Dat alles moet in het licht van de bedrijfsdoelstellingen ingeschat en afgewogen worden. Welke risico’s ben je als bedrijf in staat te lopen en waar moet je absoluut maatregelen tegen nemen. Daarom zal een CISO veelal rapporteren aan verantwoordelijken op het hoogste niveau binnen een organisatie.
  • Preventie

    Neem de juiste maatregelen om informatiebeveiligings problemen te voorkomen. Blijf continu verbeteren!

  • Detectie

    Zorg dat U pogingen tot inbraak zo spoedig mogelijk opmerkt!

  • Respons

    Als er toch iets gebeurd, zorg dan dat u er klaar voor bent!

Ik weet genoeg! Ik zou graag met SQorpius willen werken.

Dat kan! Heel graag zelfs. Neem contact met ons op via het contactformulier en we plannen direct een afspraak in.