Warning: Creating default object from empty value in /home/sqorpius.nl/public_html/sqorpius.nl/wp-content/themes/SQorpius/framework/admin/ReduxCore/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
IT Security Management - Sqorpius informatiebeveiliging
Welkom bij SQorpius

IT Security Management

IT Security Management

In de huidige wereld waarin steeds meer via Internet verbonden is, is het vrijwel ondoenlijk om alleen aan preventie te doen. Elk bedrijf zal meemaken dat er getracht wordt om digitaal in te breken.

Digitaal Inbreken

Een veel gehoorde uitspraak is, dat het niet de vraag is wanneer er digitaal ingebroken wordt, maar of je als bedrijf wanneer het gebeurd het ziet en herkent. Het is belangrijk dat je als bedrijf hele goede bewaking (Detectie) inricht op je belangrijkste IT Systemen om de inbraakpogingen zoveel mogelijk te voorkomen, en mocht het toch gebeuren het wel te detecteren. Als je de poging tot inbraak ziet en herkent, is het belangrijk om adequaat te handelen en te reageren (Response). De aandachtsgebieden Detectie en Response zijn vooral het werkterrein van de IT Security manager.

IT Security Manager

De IT security manager zal in de regel in de IT kolom opereren en daar leiding geven aan onder andere een Security Operating Center (de eenheid die 7×24 uur detectie doet op mogelijke security incidenten). Daarnaast zal er in het IT Security team veel aandacht zijn voor security testen (of penetratie testen). Ook zal er veelal aandacht zijn aan het voorkomen van security incidenten door thema’s als Secure Development en Security by Design in de vele IT projecten. De IT Security manager heeft meestal een functionele lijn naar de verantwoordelijke CISO.
 • Security Operating Center

  Een SOC zorgt voor detectie en respons bij security incidenten

 • Penetratie testen

  Uw belangrijkste applicaties worden regelmatig getest!

 • Security incidenten voorkomen

  Zorg dat er een cyclus ontstaat van continue verbeteren

 • Security incidenten oplossen

  Door gestructureerde incident respons plannen lost u de incidenten snel op.

Ik weet genoeg! Ik zou graag met SQorpius willen werken.

Dat kan! Heel graag zelfs. Neem contact met ons op via het contactformulier en we plannen direct een afspraak in.